
3 блок
Authored by мир су
Specialty
University
Used 1+ times

AI Actions
Add similar questions
Adjust reading levels
Convert to real-world scenario
Translate activity
More...
Content View
Student View
20 questions
Show all answers
1.
MULTIPLE CHOICE QUESTION
45 sec • 1 pt
1. Субъектінің өмірінде тоқылған, бірақ дәлелді күші жоқ таным түрі:
теориялық
сыни
ғылыми
діни
тұрмыстық
2.
MULTIPLE CHOICE QUESTION
45 sec • 1 pt
1. Диалектикаға балама не?
А)анализ
В)метафизика
С)индукция
D)синтез
Е)дедукция
2.Қоғам дегеніміз не?
А) жабық жүйе
В) өзін-өзі дамыту жүйесі
С) индивид жүйесі
D) табиғат бөлігі
Е) зиялы қауым
3. Сенімді білім алу үшін қолданылатын әдістер, процедуралар мен ережелер жүйесі қалай аталады?
А) заң
В)теория
С)зерттеу тәсілі
D)парадигма
Е)синтез
1 – D, 2 – А, 3 - В
1 – D, 2 – А, 3 - В
1 – В, 2 – В, 3 - С
1 – D, 2 – Е, 3 - В
1 – А, 2 – Е, 3 - D
3.
MULTIPLE CHOICE QUESTION
45 sec • 1 pt
1. Ғылымдардың бірінші классификациясын кім берді
A)Ф. Бэкон
B) Б. Рассел
C) Платон
D) Демокрит
E) Аристотель
2. Ағылшын физигі, астроном, математик, классикалық механиканың негізін қалаушы.
A) Августин
B) Аристотель
C) Кузанский
D) Платон
E) Ньютон
3. Білім пұттарын кім ұсынды:
А)Ф. Бэкон «Жаңа органон»
B) Р. Декарт «Әдіс туралы пайымдау»
C) Дж Локк «Ақыл туралы» шығармасында
D) Г. Лейбниц монадологиясында
E) Г.Гегель «Логика туралы ғылым»
1 – D, 2-А, 3-В
1 – Е, 2-Е, 3-А
1 – В, 2 – В, 3-С
1-D, 2-Е, 3-В
1-А, 2- Е, 3-D
4.
MULTIPLE CHOICE QUESTION
45 sec • 1 pt
1. Қазіргі батыс мәдениетінің ақпараттық негізі:
А) демографиялық жарылыс
B) нарықтық экономика
C) Экран мәдениеті
D) азаматтық қоғам
E) кітап мәдениеті
2. VIII-XI ғасырларда араб мәдениетінің орталығына айналған қала:
A) Дамаск
B) Бағдад
C) Басра
D) Тараз
E) Фараб
3. Еуропада Реннесанс осы елде басталады:
A)Англия
B)Италия
C) Германия
D)Италия
E)Австрия
1-D, 2-B, 3-E
1-E, 2-C, 3-A
1-D, 2-A, 3-B
1-С, 2-А, 3-D
1-В, 2-С, 3-А
5.
MULTIPLE CHOICE QUESTION
45 sec • 1 pt
1. "Мәдени мұра" бағдарламасы аясында қазақ халқының философиялық мұрасы бойынша қанша том жарық көрді ?
А) 100 том
В) 50 том
С) 20 том
D) 10 том
E) 5 том
2. Қазақстан ғалымдарының қайсысы қазақ мәдениеті бойынша алғашқы оқулықты орыс тілінде жазды?
А) Сегізбаев О. А.
В) Абдильдин Ж. М.
С) Нысанбаев А.Н.
D) Гарифолла Есім
Е) Ғабитов Т. Х.
3 Тарихта қазақ ойшылдарының қайсысы ар-ождан мәселесіне көп көңіл бөлді?
А) Абай Құнанбаев
В) Шәкәрім Құдайбердиев
С) Шоқан Уалиханов
D) Жүсіп Баласғұн
E) Махмұд Қашғари
1-D, 2-B, 3-E
1-E, 2-C, 3-A
1-С, 2-A, 3-B
1-B, 2-E, 3-C
1-C, 2-A, 3-D
6.
MULTIPLE CHOICE QUESTION
45 sec • 1 pt
1. "Ізгі қала"идеясы кімге тиесілі:
А) Конфуций
B) Ибн Сина
C) Аль Фараби
D) Платон
E) Аль Кинди
2. "Эдип патша" трагедиясының авторы:
A)Софокл
B)Еврипид
С)Эсхил
D)Аристофан
E) Гомер
3. Адамның "хайуани мадани" (мәдени болмыс) анықтамасы кімнің жазбаларында кездеседі:
A)ҚожаАхметЯссауи
B)АльҚинди
C) Баласағұн
D)АльФараби
E) Махмұт Кашғари
1-D, 2-B, 3-E
1-E, 2-C, 3-A
1-С, 2-A, 3-B
1-B, 2-E, 3-C
1-C, 2-A, 3-D
7.
MULTIPLE CHOICE QUESTION
45 sec • 1 pt
1. Түркі әлемі философиясының біріктіруші символына айналған Шығыс ойшылының есімі қандай?
А) Абу Наср аль-Фараби
В) Абай Құнанбаев
С) Қоджа Ахмет Ясауи
D)Жүсіп Баласағұн
E) Махмұд Кашғари
2. Орта ғасырлардағы түркі діни ойшылдарының қайсысы сопы?
А) Ұлықбек
В) Низами
С) Қоджа Ахмет Ясауи
D) Махмұд Кашғари
E) Абу Наср аль-Фараби
3. Әл-Фарабидің түсініктемелерімен танысқаннан кейін Аристотельдің еңбектері қай Шығыс ойшылына түсінікті болды?
А) Ибн Рушд
В) Фердауси
С) Қоджа Ахмет Ясауи
D) Ибн Сина
E) Ибн Халдун
1-А, 2-С, 3-D
1-E, 2-C, 3-A
1-D, 2-A, 3-B
1-B, 2-E, 3-C
1-C, 2-A, 3-D
Access all questions and much more by creating a free account
Create resources
Host any resource
Get auto-graded reports

Continue with Google

Continue with Email

Continue with Classlink

Continue with Clever
or continue with

Microsoft
%20(1).png)
Apple
Others
Already have an account?
Similar Resources on Wayground
15 questions
Pretest HKEKF 2
Quiz
•
University
15 questions
kadry
Quiz
•
University
20 questions
MSDGN CHAPITRE 12 STMG
Quiz
•
1st Grade - University
20 questions
KUIS HIZBUL WATHAN TALI TEMALI
Quiz
•
1st Grade - University
15 questions
MODELO DE GESTION DE RIESGOS
Quiz
•
University
17 questions
Introducción a la electricidad
Quiz
•
University
20 questions
MSDGN CHAPITRE 11 STMG
Quiz
•
1st Grade - University
18 questions
網際網路階段測驗 II
Quiz
•
University
Popular Resources on Wayground
7 questions
History of Valentine's Day
Interactive video
•
4th Grade
15 questions
Fractions on a Number Line
Quiz
•
3rd Grade
20 questions
Equivalent Fractions
Quiz
•
3rd Grade
25 questions
Multiplication Facts
Quiz
•
5th Grade
22 questions
fractions
Quiz
•
3rd Grade
15 questions
Valentine's Day Trivia
Quiz
•
3rd Grade
20 questions
Main Idea and Details
Quiz
•
5th Grade
20 questions
Context Clues
Quiz
•
6th Grade